• Μείνετε σε επαφή
  •  
  •  
  •  
  •  

Προκηρύξεις - Προσκλήσεις


Α. Ανακοινώσεις - Διαβούλευση - Προκηρύξεις


Το ΜΟΥΣΕΙΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ - ΙΔΡΥΜΑ ΒΟΥΡΟΥ - ΕΥΤΑΞΙΑ ενημερώνει για τη δημόσια διαβούλευση σχεδίου διακήρυξης του έργου «ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ».

Το έργο καλείται να καλύψει και να προβάλει τις συγκλονιστικές αλλαγές που έγιναν στην Αθήνα – και ουσιαστικά σε όλη τη χώρα – από το 1840 και έως τις αρχές του 20ου αιώνα, με τρόπο διαδραστικό και ελκυστικό, τόσο για το ευρύ κοινό όσο και για τους ειδικούς. Ουσιαστικά όμως, μέσα από την υλοποίηση του έργου θα πρέπει γίνει κατανοητή η εξέλιξη και μετατροπή της Αθήνας ως  πρωτεύουσας του νέου Ελληνικού κράτους και, συνεπώς, η μετεξέλιξη του ίδιου του Ελληνικού κράτους από την ίδρυσή του και ως πρόσφατα.

Προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι, αλλά και το όραμα του Μουσείου, προτάθηκε και εγκρίθηκε η υλοποίηση ενός   (κυρίως) Εικονικού Μουσείου, με μικρή προέκταση και σε διαδραστικό/ βιωματικό Μουσείο, το οποίο  λειτουργώντας αυτόνομα, θα συμπληρώνει, θα εμπλουτίζει και θα ενισχύει την ήδη υπάρχουσα φυσική και διαδικτυακή παρουσία του Μουσείου. Επιπρόσθετα, θα υλοποιηθούν περιορισμένες δράσεις δημοσιότητας προκειμένου να βοηθήσουν στην προώθηση του έργου.

Η «Ψηφιακή Περιήγηση στην Αθήνα του Χτες και του Σήμερα» αποτελεί ένα άκρως καινοτομικό έργο με ένα σύνολο ψηφιακών (στην κυριότητά τους) εφαρμογών με ισχυρή εκπαιδευτική διάσταση, που έχουν σκοπό να μυήσουν τον επισκέπτη στον πλούτο της ιστορίας, του πολιτισμού και της ζωής της Αθήνας – και του νέου τότε Ελληνικού κράτους από τα μέσα περίπου του 19ου  αιώνα και μετέπειτα.

Το έργο ικανοποιεί τις απαιτήσεις του Ειδικού Στόχου 2.1. «Βελτίωση της καθημερινής ζωής μέσω ΤΠΕ-Ισότιμη συμμετοχή των πολιτών στη Ψηφιακή Ελλάδα» του Άξονα Προτεραιότητας 2 «ΤΠΕ και Βελτίωση της Ποιότητας ζωής» του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση».

Διάρκεια Έργου: δεκατέσσερις (14) μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης.
Προϋπολογισμός (με ΦΠΑ) 878.466,00
Προϋπολογισμός (χωρίς ΦΠΑ) 714.200,00 €

Διάρκεια Διαβούλευσης 23/12/2010 -7/1/2011

Στοιχεία Επικοινωνίας: Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών - Ίδρυμα Βούρου – Ευταξία

Υπεύθυνοι Επικοινωνίας: κ. Αντώνιος Γ. Βογιατζής, e-mail address: athenscitymuseum@gmail.com

 

Περίληψη Διακήρυξης Διεθνούς Διαγωνισμού για το έργο «Ψηφιακή Περιήγηση στην Αθήνα του Χτες και του Σήμερα» (12/4/2011 – μορφή pdf)

Διακήρυξη Διεθνούς Διαγωνισμού για το έργο «Ψηφιακή Περιήγηση στην Αθήνα του Χτες και του Σήμερα» (12/4/2011 – μορφή pdf)

Διευκρινήσεις σε ερωτήματα που τέθηκαν αναφορικά με το Διεθνή Διαγωνισμό για το έργο «Ψηφιακή Περιήγηση στην Αθήνα του Χτες και του Σήμερα» (1/6/2011 – μορφή pdf)

 

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013, στις 10:00 π.μ. έγινε η παρουσίαση του εκτελεσθέντος ήδη, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, έργου του με τίτλο: «Ψηφιακή Περιήγηση στην Αθήνα του Χθες και του Σήμερα». Η παρουσίαση έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Συλλόγου των Αθηναίων» (Κέκροπος 10, Πλάκα).


B. Προσκλήσεις Εκδηλώσεως Ενδιαφέροντος


1.    
Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010:

Στο πλαίσιο του Προγράμματος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού  Χώρου (ΕΟΧ)  « Ελλάδα διεθνές Σχολείο Πολιτισμού και Επικοινωνίας », στο οποίο μετέχει το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών - Ίδρυμα Βούρου - Ευταξία,  προσκαλούμε τους ενδιαφερομένους για την κάλυψη των αναγκών του Προγράμματος σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Για την αίτηση πατήστε εδώ.

Πίνακας Επιτυχόντων (4/11/2010)

Ενημερωτικό Σημείωμα (13/12/2010)

Αναβολή Έναρξης Μαθημάτων (17/12/2010)

Αναγγελία Έναρξης Μαθημάτων
(11/1/2011)