• Μείνετε σε επαφή
  •  
  •  
  •  
  •  

Προβολή Νέου

ΤΡΙΗΜΕΡΗ η «Ημέρα των Μουσείων» στο ΜΟΥΣΕΙΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

 
ΤΡΙΗΜΕΡΗ

η «Ημέρα των Μουσείων»

στο ΜΟΥΣΕΙΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

                                                        

Το «Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών - Ίδρυμα Βούρου - Ευταξία» συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, πραγματοποιώντας ένα πρόγραμμα με θέμα: «Η Αμαλία αποκαλύπτει κρυφές ιστορίες από τη ζωή της στο παλάτι». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεναγήσεις στο χώρο του παλαιού ανακτόρου, που θα συνδέσουν τη ζωή της Αμαλίας στην πόλη των Αθηνών με τα εκθέματα του Μουσείου.

Οι επιστολές της Βασίλισσας προς τον πατέρα της, θα μας αποκαλύψουν τις εντυπώσεις τής για τη ζωή στην Αθήνα. Ο γλαφυρός τρόπος γραφής και η ειλικρινής αποτύπωση των συναισθημάτων της σχετικά με τα γεγονότα, θα αποτελέσουν το μέσο για να ξετυλίξουμε το κουβάρι της ιστορίας από τη ματιά ενός και μόνου ιστορικού προσώπου, της Αμαλίας. «Τελικά πώς καταγράφηκε από την ιστορία η ζωή στην Αθήνα; και πώς περιγράφεται από την Αμαλία;»

Μετά το εξαιρετικό ενδιαφέρον του κοινού, παρ’ όλες τις ιδιόρρυθμες συνθήκες που επικρατούν σήμερα στο κέντρο της Πόλεώς μας, και για να δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει με άνεση το ειδικό πρόγραμμα ξεναγήσεων του Μουσείου: «Η Αμαλία αποκαλύπτει κρυφές ιστορίες από τη ζωή της στο παλάτι», στις 18 Μάϊου 2017, τούτο  θα επαναληφθεί αύριο (Παρασκευή, 19 Μαΐου)  στις 13:00  και μεθαύριο (Σάββατο 20 Μαΐου) στις 11:00  και 13:00.