• Μείνετε σε επαφή
  •  
  •  
  •  
  •  

Προβολή Νέου

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 2017

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το «Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία» γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017 και προσκαλεί το κοινό να συμμετάσχει ενεργά στο φετινό εορτασμό συν-δημιουργώντας το περιεχόμενο της δράσης με τίτλο “Οδός Σταδίου - Οδός Πανεπιστημίου” στο πλαίσιο της θεματικής “πόλ(ε)ις”. 

Με αφετηρία τα εκθέματα του Μουσείου που παρουσιάζουν την ιστορία της πόλης των Αθηνών από την περίοδο της Τουρκοκρατίας έως το 1842, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν πώς εξελίχθηκε ο αστικός και πολιτισμικός ιστός έως την πρώτη οκταετία λειτουργίας της νέας πρωτεύουσας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα προσωπικά μέσα τεχνολογίας (π.χ tablet, κινητό τηλέφωνο, φωτογραφική μηχανή) που διαθέτουν, θα περιηγηθούν αυτόνομα στις οδούς Σταδίου/ Πανεπιστημίου και θα αποτυπώσουν φωτογραφικά την εικόνα της σύγχρονης “Αθήνας με τη δική τους ματιά ”.
Οι φωτογραφίες θα αναρτηθούν στο http://www.athenscitymuseum.gr/gr/ekpaideutika/i-athina-me-ta-matia-sou/ , φέροντας τα στοιχεία του φωτογράφου (όνομα, επώνυμο) και την τοποθεσία. Η δράση αποσκοπεί στην ανάδειξη της πόλης ως ζωντανού οργανισμού που υπόκειται στις συνεχείς μεταβολές των συνθηκών και καθορίζεται από το ανθρώπινο στοιχείο καθώς και στη σύνδεση του μουσειακού χώρου με το αστικό περιβάλλον.

Οι ξεναγήσεις στους χώρους του Μουσείου θα πραγματοποιηθούν στις 22/9, 23/9 και 24/9 στις 11:30 και 13:00.

Η διετούς διάρκειας θεματική “πόλ(ε)ις” αποτελεί σημαντική αφορμή ώστε το Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών να διευρύνει τις Συλλογές του διαμέσου της συγκέντρωσης φωτογραφικού υλικού για την πόλη των Αθηνών κατά το 19ο αιώνα. Έχοντας την πεποίθηση ότι το Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους κατοίκους της πόλης, καλούμε το κοινό να συμμετάσχει ενεργά στη δράση του επόμενου εορτασμού στέλνοντας φωτογραφικό υλικό στο
email: mveathen@otenet.gr.

Τηλ. επικ: 21-03231387