• Μείνετε σε επαφή
  •  
  •  
  •  
  •  

Προβολή Νέου

Εκθεση ζωγραφικής με θέμα ΣΜΥΡΝΗ – ΑΘΗΝΑ

Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018

Δελτίο Τύπου

 Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:30 εγκαινιάζεται στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών-Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία, η ατομική Έκθεση Ζωγραφικής της Άρτεμης Χατζηγιαννάκη με θέμα: «Σμύρνη-Αθήνα, Ubi bene ibi patria» , η οποία πλαισιώνεται από σπάνια κειμήλια της Ενώσεως Σμυρναίων.

 Σχετικά με το θέμα της έκθεσης η καλλιτέχνης σημειώνει:

Πρόκειται για μία αφηγηματική έκθεση, εμπνευσμένη από την λογοτεχνία, αλλά και από σπάνιο αρχειακό υλικό και κειμήλια της Ενώσεως  Σμυρναίων, μία συλλογή από «θραύσματα» της ιστορίας, που συνδυάζονται με σκηνές ανέμελης καθημερινότητας, και προβάλλουν τα ιστορικά γεγονότα με έναν άλλο, εξίσου εύγλωττο τρόπο.  Παιχνιδίσματα της μνήμης και της φαντασίας, που μας ξαφνιάζουν ευχάριστα με την ζωντάνια τους και μας μεταφέρουν στην ατμόσφαιρα της εποχής των αρχών του 20ου αιώνα,  ακυρώνοντας την λήθη που φέρνει ο χρόνος.

 H Άρτεμις Χατζηγιαννάκη γεννήθηκε στον Πειραιά από γονείς Μικρασιατικής καταγωγής, έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις και έχει παρουσιάσει τρεις ατομικές - «Σελασφόρος Αύγουστος», Πύργος Σαντορίνης 2014, «Το Ταξίδι», Πολιτιστικό Κέντρο Φλοίσβος 2016 και «Pixels and Colors of Smyrna», Ψηφιακό Μουσείο Ν.Σμύρνης 2017. Η έκθεση «Σμύρνη-Αθήνα, Ubi bene ibi patria» είναι η τέταρτη ατομική της.

 Εγκαίνια: Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 18.30 

                  Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών

                  (Ι. Παπαρρηγοπούλου 7, Πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα)

Διάρκεια: 9 Φεβρουαρίου- 4 Μαρτίου 2018 

Επισκέψεις : Καθημερινές (εκτός Τρίτης) 09.00-16.00

                        Σάββατο και Κυριακή 10.00-15.00

Επικοινωνία: τηλ. 210-3231397/ e-mail: mveathen@otenet.gr

                                   www.athencitymuseum.gr

 Η έκθεση διοργανώνεται από το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών-Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία και τελεί υπό την αιγίδα της Ενώσεως Σμυρναίων.

 Χορηγός Επικοινωνίας: Ένωση Ανταποκριτών Ελληνικού τύπου Εξωτερικού