• Μείνετε σε επαφή
  •  
  •  
  •  
  •  

Προβολή Νέου

Εικονική Περιήγηση στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018

Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία, ακολουθώντας τη δέσμευση του για εξωστρέφεια και προσβασιμότητα και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας,  σχεδίασε την πρωτοπόρο κοινωνική και πολιτιστική δράση «Εικονικό Μουσείο και Προσβασιμότητα». 

Μέσω μιας ειδικά διαμορφωμένης ψηφιακής περιήγησης (VR tour), η οποία προβάλλεται στους ενδιαφερόμενους μέσω Γυαλιών Εικονικής Πραγματικότητας, το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών σκοπεύει να προσεγγίσει ένα νέο κοινό, το οποίο δεν έχει την δυνατότητα να επισκεφτεί το μουσείο με την φυσική του παρουσία καθώς και να προσφέρει στο κοινό αυτό την αναπαράσταση της εμπειρίας που βιώνει ο επισκέπτης διαβαίνοντας μέσα στους χώρους του Μουσείου.

Στο πλαίσιο αυτό, το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών εγκαινίασε τη δράση «Εικονικό Μουσείο και Προσβασιμότητα», με τεράστια επιτυχία, την Πέμπτη 7 Ιουνίου στα παιδιά του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας.

Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε ένα δείγμα της ειδικά διαμορφωμένης Εικονικής Περιήγησης του Μουσείου, η οποία απευθύνεται σε ομάδες ανθρώπων που δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν φυσικά το Μουσείο για λόγους απόστασης, κινητικούς, οικονομικούς ή και μακροχρόνιας παραμονής σε φροντίδες υγείας και κοινωνικών υποδομών.

Εικονικό Μουσείο και Προσβασιμότητα-Δείγμα Περιήγησης

Ενώ περισσότερες λεπτομέρειες και ενημερωτικό υλικό σχετικά με την υλοποίηση της δράσης που έλαβε χώρα στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η δράση «Εικονικό Μουσείο και Προσβασιμότητα» προσφέρεται εντελώς δωρεάν και στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Μουσείου, καλείται κάθε φορέας που ενδιαφέρεται να γίνει αποδέκτης της δράσης, να επικοινωνήσει με το Μουσείο στο τηλέφωνο 210 323 1397 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@athenscitymuseum.gr.